sâmbătă, octombrie 24, 2009

DA sau NU?


Desi nu vrem sa admitem asta, intotdeauna deciziile pe care le luam pot influenta nu numai viitorul nostru, ci si pe al celor din jur. Dar de unde stim cand facem alegerea corecta? Ne dam noi seama asa cum trebuie cand ar trebui sa spunem DA si cand NU?
Pentru ca totul tine de decizii, pentru ca viata e o decizie, si pentru ca deciziile noastre se invart in jurul unor 2 posibilitati monosilabice.
Adeseori spunem DA unei vieti fericite. Spunem DA lucrurilor benefice noua, persoanelor ce reprezinta ceva important pentru noi, care se apropie de noi si ajung sa ne cunoasca atat de bine si la care apelam mereu cand avem nevoie, numindu-i prieteni; spunem DA in majoritatea cazurilor adevarului, banilor, activitatilor placute pentru recreare.
Desi nu ar trebui, spunem deasemenea DA destul de des alcoolului, drogurilor, violentei. Spunem DA inselaciunilor cand nu avem altceva de ales, mintitului sau furtului; spunem DA uitarii sau lasarii balta, atunci cand de fapt ar trebui sa spunem NU.
Toate astea ne pot afecta. Alegem ce e mai bine pe moment pentru noi, fara sa ne gandim la viitor, fara sa ne gandim la altii, fara sa gandim deloc defapt.
Ce este de facut atunci?

2 comentarii:

Anonim spunea...

Pasi mici şi reali-
calauze acreditate.

day-dreamer spunea...

Life is a matter of choice. Sunt puţine lucruri pe care nu le alegem... ce-i foarte important este să ne asumăm responsabilitatea pentru fiece alegere. Şi să tragem învăţăminte...

Trimiteți un comentariu

 
Black Rounded Template by Totul despre Blogger