miercuri, martie 07, 2012

"Suntem ceea ce iubim" (N.Stanescu")


words to say by *andrea-h on deviantART
Iubim uneori in mod retoric. Iubim un gust de ciocolata si un miros de scortisoara. Iubim parfum de brad si cantece de leagan. Iubim zgomot inabusitor de valuri ce se sparg cu putere si cu ura de marginile tari, dure, zgrunturoase, fara viata, ale unor stabilopozi uitati de vreme intr-un univers galben-auriu de particule de dimensiuni microscopice, de fire de nisip. Iubim in mod nefiresc orice lucru neinsemnat ce ne face viata mai placuta, ce se incalzeste interiorul, ce ne coloreaza si ne da aroma asemenea unui pliculet de ceai. Iubim orice fuzioneaza cu zambetele noastre, aruncand artificii de senzatii pe cerul intunecat, orice sclipire ce alearga prin neant cot la cot cu cate o stea cazatoare.

Mai iubim, trecator, si-o pereche de ochi ce se inchid seara de seara vizavi de noi; indraznim chiar sa ne simtim atasati de-o gura ce uneori nu scapa decat minciuni si frumoase zapacitoare amagiri iar alteori, sau poate chiar simultan, suntem tinuti prizonieri de mrejele unui caracter ce ne determina sa-l denumim mental ca cel mult prea asteptat.

Orice ar fi,simtim. Ne atasam, ne detasam, vrem, ne impotrivim, acceptam, gresim si totodata iubim un infinit de lucruri marunte si-un cineva aparent special. Oricat am incerca, oricat am fugi, tot vom fi tintuiti la pamant de glontul dorintei care va distruge absolut orice urma de ratiune. Tot ce vor ramane in urma vor fi picaturi din ceea ce iubim, picaturi ce apartin de fapt propriului nostru sine.

4 comentarii:

ktalinoo spunea...

La multi ani!!O primavara minunata alaturi de cei dragi!!!

Erca spunea...

multumesc!

Bianca Tămaș spunea...

Vor ramane picaturi pe care vom incerca sa le prindem, ca nu cumva sa ramanem si fara ele... :-<

Anonim spunea...

Mă bucur că te laşi “ văzută “ .
Mă bucur de “mişcările ” tale .

Primăvara asta este
fără nici o copie .

Trimiteți un comentariu

 
Black Rounded Template by Totul despre Blogger